Monday, August 06, 2012

 

Zondag 05 aug - Molenberg Volkegem



Grote opkomst op deze hoogdag voor het Donkmeer, met de waterfeesten in het vooruitzicht. Het leek erop dat het water nog vanboven kon komen ook, maar regenbuien bleven uit.

De groep zet zich gezamenlijk op gang richting de Vlaamse Ardennen met Peter & Dirk op kop. Via Kalken gaat het over Wetteren, Ten Ede en Melle richting Oosterzele. Net voor de Vlaamse Poggio komt de splitsing A & B. Wat meer B’s dan verwacht, enkele A’s rijden vandaag mee na een rustperiode en warmen op met de B's. De A rit ziet er dan ook stevig uit, met de Betsberg, Volkegem & Molenberg. Een selecte A club blijft over met serieuze toppers, er zal daar stevig gefietst worden.

Mon loodst ons terug wegje in & straatje uit met een prachtzicht op ons Vlaamse landschap. Maarten voelt zich niet lekker & moet ons verlaten, Odilon als echt clublid vergezelt hem op weg naar huis zodat de anderen met een gerust hart verder kunnen. Voor we er erg in hebben zijn we al aan de Molenberg die we door het gladde weer niet van aan de voet met de kasseien nemen, maar via een wegje voordien. Het gaat desalniettemin evengoed direct flink omhoog. Halfweg rechts en we komen op de kasseien van de Molenberg, die er duidelijk vanop een tractor 50 meter verder zijn ingegooid. Ontnuchtering om van een asfaltbaan bergop op die kinderkopjes te komen. Er wordt gewacht boven, even op adem gekomen en een mooie lange afdaling wacht.
 
Drankpauze in ons gekende café, waar ze Theo ook al kennen - er wordt net geen applaus gegeven als hij binnenkomt. We ruimen plaats voor de A’s zo blijkt later, die net na ons toekomen. Buiten wacht meteen een klein klimmetje, maar het komt aan na even stilgezeten te hebben. Daarna even verwarring over de weg maar het goede baantje wordt gevonden en we zijn terug vertrokken. Mon heeft een stevig tempo, met Maurits naast zich. Robert traint duidelijk bij, want bergop gaat het nog niet snel genoeg, hij moet zelfs in de remmen. De Betsberg af & er wordt geknald door Theo & Paul die zich naar beneden storten, we zien ze terug bijna aan de Delirium. Het laatste stukje dijk op, en we zijn vroeg binnen – om kwart na elf. Geen probleem, zon op het terras dus meer moet dat niet zijn. Een 85km @ 28 gemiddeld. Wat later stromen de A’s binnen, en blijkt Patrik stevig gevallen met een geschaafde arm & bil maar gelukkig zonder meer erg. - Jochen



Comments: Post a Comment



<< Home