Wednesday, August 22, 2012

 

Slecht nieuws voor wielertoeristen op de jaagpaden


De eerst overtreding zou 150 € zijn , de volgende overtreding zou de fiets in beslag genomen worden !!!!!!!!!!!!
We weten dat de mensen die deze klachten ingediend hebben , ook niet ordentelijk fietsen , ( honden loslaten , kinderen alleen laten lopen ) en nog vele andere , maar jammer genoeg hebben wij de slechte naam ..........( de wielerterroristen )
Er komt een infocampagne om wielertoeristen eraan te herinneren dat er op jaagpaden niet sneller mag worden gereden dan 30 km/u.
Op jaagpaden, de mooie wegen langs kanalen en rivieren waar het fijn fietsen is en waar geen auto's mogen komen, geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Dat is al zo sinds 1935.

Toch is dat verbod weinig bekend. Het agentschap dat instaat voor de Vlaamse waterwegen, plant dan ook een infocampagne, zo meldt Het Laatste Nieuws.
Op die jaagpaden blijken wielertoeristen vaak veel sneller te rijden dan 30 km/u wat dan weer gevaarlijk is voor rustige fietsers en wandelaars. Zo werd eerder deze week op de Scheldedijk een 81-jarige omvergefietst door een jonge wielrenner.
Waterwegen en zeekanaal, de bevoegde dienst voor de jaagpaden, beseft dat het moeilijk is om te controleren op de snelheidsbeperking. Zelf mag het agentschap dat niet doen, de lokale politie is bevoegd.
Daarom plant het agentschap ook meer fietssluizen, plaatsen waar fietsers sterk moeten vertragen om langs hinderende paaltjes te kunnen.
De Vlaamse Wielrijdersbond vindt 30 km/u overigens vrij traag. Bovendien zijn de jaagpaden erg aanlokkelijk voor wielertoeristen omdat het daar veiliger fietsen is dan op andere wegen.
Toch belooft de Wielrijdersbond in Het Laatste Nieuws om zijn leden ertoe op te roepen zeker op zonnige dagen in het weekend weg te blijven van de jaagpaden. Het is daar dan immers te druk.

Comments: Post a Comment



<< Home