Monday, July 02, 2012

 

Zondag 1 juli 2012- Nederland



Terwijl de andere stuurkens in het snikhete Frankrijk aan het bekomen zijn van de beklimming van de Ventoux, staan er 9 andere stuurkens klaar in Overmere om hun rit te rijden.
Aangezien er 15 leden in Frankrijk zaten, waren we maar met 9 zondagmorgen en er werd dan ook besloten om samen te zijden. De A's en de B's samen op pad. Er werd even getwijfeld welke rit we zouden rijden, de molenroute of naar Nederland, uiteindelijk werd het Nederland.
Via Waasmunster reden we naar Zelzate waar we het kanaal Gent- Terneuzen over reden. In Boekhoute, net voor de Nederlandse grens, besloten we om iets te drinken. De zon was al goed aan het schijnen en zo konden we genieten van een verfrissend drankje.
Na het bijtanken reden we dan Nederland binnen via Philippine. Op de Nederlandse wegen is het altijd zeer rustig om te fietsen en het was dan ook genieten. Toen we langs het kanaal fietsten met een flinke tegenwind kregen we af te rekenen met een platte band, rap een nieuwe opgelegd en we konden weer vertrekken. Op een rustige dijk kregen we even een vrij moment, 5 stuurkens trokken eens goed door maar op het einde van de dijk was het wachten omdat Mon de weg moest zeggen. We verlieten Nederland en reden tegen een stevig tempo richting Overmere waar we op het terras nog wat konden napraten over de rit. Het was een winderige rit met de nodige zonnestralen en maar 1 platte band, en een tempo van om en bij de 29 km/ uur.
Robin

Comments: Post a Comment



<< Home