Monday, July 23, 2012

 

Tweede ploeg 22 juli

 Ingestuurd verslag van Jochen :

"Negen Stuurkens bleven tijdens hun – eindelijk – zonnige zondagse B tocht gespaard van pech. Dat was althans de openingszin die in het hoofd zat, was er niet die platte band geweest net voor het opdraaien van de dijk in Heusden voor Robert. Maar één lekke band, daar malen we niet om.
 Zonnig weer en een mooie opkomst, meer moet dat niet zijn. Het ging richting Vlaamse Ardennen, of toch het voorgeborgte daarvan. De A’s gingen in dezelfde richting en gingen er als een speer vandoor, de Berendries lag te wachten. De B’s onder kadans van Mon & André vonden nog voor de afslag naar Kalken terug de aansluiting alsof het een Sky trein was – niet overhaasten, tempo blijven maken. Bij deze is Mon onze Wiggins (het gele petje klopt al) en bijgevolg is André dan Froome (al klopt het daar niet de lopende meter). Nog even kat en muis aan de Warande in Laarne, en dan samen via de favoriete brouwerij van de nieuwe tourwinnaar, “Delirium Tremens”, richting Oosterzele waar het uit elkaar ging.
’t Was een rustige B rit waarin we na lange afwezigheid Maarten terug verwelkomden, en het was redelijk snel duidelijk dat ook Theo terug van de partij was zodat er naar goede gewoonte heel wat werd afgelachen. Straatjes in en straatjes uit – het blijft bewonderenswaardig hoe zonder GPS die ritten in het hoofd zitten. Een stop in Semmerzake voor de dorstigen, een gesprek met de couleur locale afgesloten door Theo met de wijze woorden ‘ge hebt de groeten van Bracksken, die met nog haar op zijn ... “. Wel een ferme discussie tussen de oudere Stuurkens over de eerste dancing in Overmere, vuisten en rondvliegend meubilair op het terras konden nog net vermeden worden ;)
 
De terugrit werd ingezet met een fikse kuitenbijter (de Berggatstraat) – ’t was direct stil. Daarna de Gaversesteenweg af om zo via Merelbeke huiswaarts te keren. Na Heusden brug de dijk op, waar het kopwerk tot Overmere door André & Freddy werd gedaan aan een mooi tempo. Even twijfel over de laatste stop – was het nu de Zwaan of den Boerenkrijg? Het werd het laatste, terras in het zonnetje. De zomer is hopelijk begonnen."
Jochen



Comments: Post a Comment



<< Home