Monday, July 30, 2012

 

Rit 29 jul - Temse - Wintam

 
Een twijfelende weersgod deze zondagochtend – grijs, donker, opklaringen, zon...komt de regen of niet? Niet dus, gelukkig maar. De Stuurkens trekken samen op pad voor een vlakke rit richting Temse. Een grote groep samen, er wordt wat afgebabbeld. Het gaat via Zele richting Dendermonde, en daar het jaagpad op. Weinig volk nog op het eerste stuk, en een prachtige omgeving. De kopmakers houden een geschikt tempo aan dat de grote groep perfect samenhoudt – een merci daarvoor! We passeren de vergane glorie van de Boelwerf waar nu moderne appartementsgebouwen oprijzen. Het lijkt wel een ritje langs de zeedijk.
Temse binnen, en het tempo gaat merkelijk naar boven – bocht hier en bocht daar, de brug op & over met een flinke wind die daar staat, meteen wakker. Op het einde van de brug splitsen de A’s en B’s. Negen B’s zetten de weg verder richting Sint-Amands langs de dijk opnieuw, en er staat behoorlijk wat wind. Steeds meer tegenliggers ook, 't is uitkijken met momenten. Ook hier wordt een goed tempo onderhouden, met dank aan Mon en Philip waarmee de B’s een stevige trein hebben. Passages via Buggenhout & Baasrode maken dat er 55km op de teller staat tot aan de tussenstop,


Het laatste deel gaat terug de dijk op, waar we brug over kunnen aan de sluis en de tocht langs de Schelde verder zetten. Nog een lekke band voor Odilon en de laatste kilometers gaan via Wichelen over Berlare naar de heimat. Een zonnig terras wacht, de voorzitter komt erbij. De A’s sluiten een tijdje later aan en komen erbij zitten. Flink doorgetrapt daar precies met hoge snelheden – d’er moeten er een paar bekomen. De cijfertjes van de B’s: een 87 km aan 28,7 km/h gemiddeld. Jochen


Wintam- Puurs

Zondagmorgen waren er heel wat stuurkens voor de rit naar Temse. De zon was van de partij maar echt warm was het toch niet in het begin.
De A's en de B's legden in he begin het zelfde parcours af. In Dendermonde reden we de dij op tot we aan de Mirabrug kwamen, deze reden we over en we zette onze rit verder naar temse.
Vroeg in de ochtend was het nog zeer rustig om op de dijk te rijden, en er werd rustig wat gebabbeld. In Temse kregen we dan een prachtig zicht op de 2 bruggen die over de Schelde liggen, even verder reden we erover en aan het einde van de brug splitste de groep op. We waren nog maar net gesplitst en er viel een platte band bij de A's, rap een nieuwe opleggen en we konden onze tocht verder zetten richting Wintam waar er even gestopt werd om bij te tanken.
Na de drankpauze keerden we terug naar overmere en er stond veel wind, het was zwaar voor de kopmannen. In Baasrode zaten we even op het verkeerde pad maar dat was zonder erg, we reden tegen een stevig tempo huiswaarts, op de dijk tussen Zele en Overmere werd er nog eens extra snel door gereden en er zaten er al enkele op hun tandvlees. Het was een winderige rit waarin we een gemiddelde hadden van 30 km/u en maar 1 platte band.
Zondag rijden we terug naar de Vlaamse ardennen, hopelijk is het zonnetje weer van de partij. Robin.

Comments:
Nice post. I was checking continuously this blog and
I'm impressed! Very useful info specially the last part :) I care for such information much. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

my site :: http://kitchen-countertop-ideas.webnode.com
 
Post a Comment



<< Home