Thursday, June 21, 2012

 

Zaterdagrit op de Ventoux


Ik heb de zaterdagrit (hopelijk kloppen de weersvoorspellingen) eens in detail op papier gezet:
Vanuit St Estève rijden we via de D4 naar de D942, waar we via Mazan richting Carpentras (km15) rijden. Van Carpentras af nemen we de D974 deze volgen we via Saint Pierre de Vassols en Bedoin (km30) tot de top van de Mont Ventoux (km52).
We dalen langs dezelfde weg af tot aan Chalet Renard (km58), hier wachten we tot de ganse groep terug kompleet is, en kunnen we de innerlijke mens wat versterken, als we om 08Hr30 vertrekken zal het ondertussen al 12Hr30/13Hr00 zijn.
Op de top wachten is niet aan te raden ('t kan er nogal fris zijn als je goed in het zweet staat).
Vanaf Chalet Renard dalen we 20 km (gem. 3,5 %) af via de D164 naar Sault (Km 78).
Het laatste gedeelte van de afdaling loopt door uitgestrekte lavendelvelden, hopelijk staan ze nog in volle bloei en is het oogsten nog niet begonnen.
In Sault rijden we richting Tour Monieux (D942), daarna volgt er een korte klim (4km à 2,5 %) tot aan belvédère het hoogste punt van de Gorges de la Nesque (Km84) waarna een 18 km lange afdaling (gem. 2,3%) door een prachtig stukje natuur volgt tot in Villes-S- Azon (Km 106).
Tot aan "Au Marronnier" is het dan nog 4km.
Afhankelijk van het uur/goesting/enz.... kan er nog een ommetje van 20Km gemaakt worden, al dan niet met een tamelijk zware beklimming inbegrepen.
Voor het losrijden op vrijdag zal het improviseren worden afhankelijk van wanneer de fietsen beschikbaar zijn. De zondagrit kunnen we best bij het ontbijt bespreken (i.f.v. zware benen, zwaar hoofd enz...) keuze genoeg in de omgeving.
't Spreekt vanzelf dat andere suggesties welkom zijn.
Sportieve groeten,
Patrik

Comments: Post a Comment



<< Home