Sunday, May 06, 2012

 

De 2de ploeg naar Wieze


Terwijl de A's naar Flobecq bollen, wordt het voor de B's een ritje Wieze. Met negen waaronder nieuw Stuurken Robin - een basketter met stevige kuiten - gaat het via Berlare naar Schoonaarde. Wind pal op de neus met een schamele 12°C doen het een herfstrit lijken. Er wordt een mooie snelheid aangehouden richting Wieze, en er volgt een stijgend stukje. In Meldert gaan we rechtsaf over de Kokerijstraat met een mooi fietspad, maar de liefhebbers kunnen evengoed kiezen voor de kasseistrook en dat blijkt een lange te zijn. Een halve vrijaf waarin goed wordt doorgegeven en Mon toont waarom hij de wegkapitein is.




Even uitpuffen na de lange strook, om dan licht glooiend richting Aalst te fietsen. Daar is het wat draaien en keren, via Lede gaat het naar een stop in Uitbergen. Wat bijtanken en terug de fiets op. Het is koud, en de pas wordt er stevig ingezet voor een laatste rondje van 30 km. Langs de Schelde staat de wind terug stevig en het is stil. Mon & André verzetten stevig kopwerk en nemen het hele deel voor hun rekening. 
Weg van de dijk wordt het terug wat rustiger en kan er uitgeblazen worden, maar langs de E17 in de open vlakte is het terug stoempen. Na een kleine 85km zit het erop zonder één platte band, dat was al even geleden.
Groeten, Jochen

Comments: Post a Comment



<< Home