Sunday, May 13, 2012

 

De 2de ploeg naar de Muur



Veertien Stuurkens om acht uur op weg naar dé Muur. Koud als we starten, maar een mooi zonnetje op komst - moederdag mag al eens wat warme zonnestralen vragen. Het gaat richting Lede, vandaar naar Herzele. Zowat elk verkeerslicht dat we gepasseerd zijn moet op rood gesprongen zijn. Tijd om bij te praten & te keuvelen, het zonnetje komt er steeds meer door en doet deugd. Het begint licht te golven, maar het is toch vooral wachten op wat komt.
Via Woubrechtegem, Steenhuize-Wijnhuize en Hemelveerdegem gaat het richting Muur, een blik naar links en je ziet hem opdoemen in de verte. Geraardsbergen binnen, linksaf en we zijn er. Er wordt in 3 richtingen geklommen: rechtdoor langs de grote baan, via de Abdijstraat/Kloosterstraat naar boven, en de versie langs de kasseien voorbij het Hemelrijk. Het is puffen en blazen, kleine valpartij van Michael die niet tijdig uit de klikkers raakt, maar iedereen raakt goed en wel boven, Robin is de eerste. De hartslagen zijn flink de hoogte in gejaagd. Er wordt op het kruispunt beneden gewacht, en gemixt met de Heiplastrappers uit Lede. En daar gaat het een beetje fout - 14 Stuurkens worden 13 Stuurkens. Een zoektocht wordt nog ingelast, maar tevergeefs - eentje is richting Lede, of in elk geval over de Bosberg.
Voor de rest gaat het richting Dender. Een fantastisch mooi pad, het doet mijmeren wat dit vlakke land zo uniek maakt. Druk wel, dus het is rijden op één lijn met een paar gelegenheidsrijders ertussen. Drinkbus uit de houder, opgewacht door Robin & Patrick en in een rotvaart de rest achterna, merci! Bijtanken in Ninove, via Erpe naar Overmere waar een terrasje wacht...wat is er mooier dan zo'n prachtige rit op een zonnige zondagvoormiddag.


85km, 26,5 gemiddeld en 500 hoogtemeters...grtn J

Comments: Post a Comment



<< Home