Sunday, May 20, 2012

 

20 mei 2012 - 2de ploeg naar MUNTE


9 stuurkens vertrekken om 8 uur richting de zwalmstreek. Freddy (bijna genezen van zijn keelontsteking) en Mon (Had deze keer geen communie) waren er ook weer bij.
Het weer zag er niet zo goed uit voor we vertrokken, een dik wolkendek hing boven ons hoofd en op sommige wegen lag het nat.
Via Wetteren en Merelbeke ging het richting Munte waar we even op het verkeerde spoor zitten. Na even zoeken vinden raken we toch weer op het rechte pad.
De rit verliep zeer vlot totdat we een fietser tegen kwamen die de verkeerde kant van de weg reed, de 2 vooraan konden nog uitwijken maar Freddy moest vol in de remmen waardoor hij over zijn stuur vloog en op de grond terecht kwam.
Al bij al viel de schade nog mee, een schaafwonde aan de elleboog en het stuurlint gescheurd, Freddy bekwam even van de val waarna we weer vertrokken.
We hielden halt in het zelfde café als donderdag, Theo was er vandaag niet bij waardoor de cafébaas vroeg waar hij was, ze kennen hem al overal.
Er stond veel wind waardoor er regelmatig gewisseld werd op de kop. Via Oosterzele reden we dan terug de Betsberg af, en in Melle reden we weer de dijk op.
Donderdag verlieten we de dijk in Wetteren maar vandaag reden we door tot in Uitbergen, de vernieuwde dijk ligt er zeer goed bij. We verlaten de dijk en zes kilometer voor het einde van de rit krijgt André een platte band. De eerste platte band in 4 ritten.
Na een snelle bandenwissel rijden we rustig naar Overmere. Het weer was ons toch weer gunstig gezind, het zonnetje was niet van de partij maar het was droog.
88 kilometer aan een gemiddelde van 27.5km/uur, jammer genoeg ook een valpartij. Maar voor de rest was het een zeer mooie rit.
Groeten, Robin

Comments: Post a Comment



<< Home