Monday, May 14, 2012

 

13 Mei - Kanarieberg & Ladeuze

 11de rit  – 13  mei 2012

25 Stuurkens aanwezig. De B’s rijden naar de Muur en Bosberg. De A’s – 10 dapperen -  zijn op pad vanaf 07:30 u en rijden  de nieuwe  rit naar de Kanarieberg en Ladeuze. Eindelijk de zon van de partij…  
Peter & Dirk nemen ons op sleeptouw.
De Korsele 3.7 % gemidd met een max 7% - lengte 1.16 km. Denny houdt het hier voor bekeken, en keert terug naar de basis.
 De Kanarieberg is een heuvel in de Vlaamse Ardennen gelegen in het noordoosten van Ronse. Op de top ligt het Muziekbos, een ideale plaats voor natuurliefhebbers. Het domein is 110 hectaren groot. Midden in het bos vind je ook de Geuzentoren, een ronde toren opgetrokken in ijzerzandsteen.  Het Muziekbos is op haar mooist in de maanden april en mei, dan zorgen de boshyacinten of blauwe kousjes voor een prachtig tapijt.
De Kanarieberg is 1.4 km lang – gemidd 6%  - hoogte van de top : 143 m.
Het is een leuke klim met een plateautje in het midden en steile stukken tot meer dan 10% met een  max van 17 %.
Dan volgt de Ladeuze in Etikhove – 1.1 km lang - is gemidd 5.6 % met een max van 15 %. Schone klim !
Op de terugweg van Oudenaarde naar Merelbeke wordt er goe tempo gereden – steeds rond de 35/u… genieten jongens… Plots komt Maurits in aanraking met het achterwiel van Eric… petat… 2 Stuurkens tegen de grond… wat is het toch dit jaar… vandaag de 13de?? …doeme toch…Eric zoekt eerst naar zijn adem… die komt toch terug…oef… alè, we likken de wonden… vooral  schaafwonden… en Eric zijn wiel ’n beetje paraplu… Maurits zijn helm gescheurd (wat nog eens het belang van een helm illustreert ) en bril onvindbaar…Maurits kan de laatste 30 km niet veel meer genieten, het is eerder een lijdensweg… maar hij wordt goed geholpen door Stuurkens in zijn rug…
 Peter heeft deze nieuwe rit ook uitgestippeld en een paar maal verkend, waarvoor nog eens onze dank. Er staan 125  km op de teller, bijna 900 hoogtemeters en een gemiddelde van  28.4/uur.  
Maurits – alle foto’s op www.facebook.com/stuurken
Wielerhistory : Een tourgrap die aan Barry Hoban wordt toegeschreven. “Heb je het al gehoord? Gimondi en Poulidor hebben een boete gekregen omdat ze zich door een vrachtwagen hebben laten slepen. Merckx kreeg ook een boete : hij trok de vrachtwagen.”

Comments: Post a Comment



<< Home