Monday, April 16, 2012

 

6de rit - Eerste keer naar de heuvels


Bij aankomst zondagmorgen om 8u30 was de reporter van dienst toch verrast van de talrijke opkomst ondanks de stevige wind en de frisse 4 a 5 gr. Een pelotonnetje van 19 stuurkens vertrok voor de 1é keer dit seizoen voor een licht heuvelachtig parcours. De andere 8 stuurkens hielden het bij een plat ritje naar het noorden.
Het parcours uitgestippeld door “ Gilberken “ alias André Piette, was mede door de wind toch nog een stuk lastiger geworden. Ondergetekende reporter van dienst trok samen met “Gilberken “ de meute op gang. Direkt toch een stevige draf van +- 30 km/h.
Na een 20 tal km de enige vrijaf naar de Betsberg . Dirk VP ( voor de weinige keren geen kopman ) trok de vrijaf op gang en plofte iedereen die meewou direkt op zijne limiet !! Met een stevige zijwind op een lichtoplopend parcours richting Betsberg gaat het richting 46 a 47 km/u !!! Het kraakte zowaar bijna bij iedereen die in Dirk zijn wiel zat. Na een laatste ferme cartouche kwam Dirk als 1é boven op de bult van Melle. Daarna trekken de kopmannen stevig door richting ST-Lievenshoutem en Woubrechteghem.
De constante snelheid van boven de 30 op een goed glooiend parcours deed blijkbaar bij velen de benen gloeiend aanvoelen. Een korte stop in Woubrechteghem was welgekomen alvorens met de wind pal op de neus richting Overmere te scheuren !! De stevige wind deed de kopmannen de stuurbeugel onderaan vast te nemen om toch het tempo te kunnen houden. Met een gemiddelde van om en bij de 29,5 km/u reden we Overmere binnen. Een stevige training , dit 1é heuvelachtige ritje ..jaja ook de kopmannen van dienst voelden de benen meer dan gloeien bij aankomst aan cafe de Parking. Volgende week min of meer hetzelfde recept maar vanuit een andere invalshoek !! En nu hopen dat de wind iets minder van de partij is .
Sportieve groeten
Reporter van dienst
Peter

Comments: Post a Comment



<< Home