Sunday, April 29, 2012

 

29-04-2012 - Onze B-ploeg naar Koewacht



Tien B Stuurkens vertrekken om 8h met goede moed. Denny test eens de benen na zijn recente val, Theo heeft er deze week al een 200 trainingskilometers opzitten. Het tempo wordt rustig opgedreven tot een gezapige 28km/h. Na een uurtje krijgen we een regenbui over ons heen, miezerige regen maar het is gelukkig niet te koud. Dat neem je er dan maar bij in ons Noordzee landje.
Een mooie route, die ons over de Nederlandse grens brengt, maar niet na een plasstop die blijkbaar aanstekelijk werkt - of komt het door de regen? We passeren een finish die net wordt opgezet, wielerwedstrijd in de namiddag. Twee vrijbuiters rijden de hele tijd achter de Stuurkens aan, een goed groepje om volgen precies! En dan een eerste keer plat - en er volgen er nog. De kenners wijten het aan het vuil dat in die regen aan de banden blijft kleven.
Eens Stekene voorbij volgt een korte pauze om wat vocht te tanken en dan terug via Daknam. De eerste Stuurkens draaien af, hetzij voor een douche, hetzij om tijdig in de café te zijn. De andere Stuurkens gaan voor nog een tourke bij met een pittig spurtje op een brug over de E17, waarbij we ondertussen de bus van Radioshack-Nissan-Trek onder ons zien doorrijden. En dan...de laatste keer plat, in totaal 4x vandaag. De familie Van Acker heeft het niet getroffen, 3x in totaal. Iedereen heeft het gehad met de pech, en we keren terug naar de uitvalsbasis. Ondanks de regen en de pech, fijne sfeer in de groep en goed gelachen!
 In bijlage de foto's en GPS route zij het met een onderbreking (was vergeten aan te zetten na de stop).

Groeten, Jochen

Comments: Post a Comment



<< Home