Monday, August 08, 2011

 

Verslag Rit 07 aug 2011 - Volkegemberg.

Van onze reporter ter plaatse, Maurits:

"Het weer valt mee, ondanks de mindere voorspellingen.
14 Stuurkens paraat, waarvan vermoedelijk nog een aantal de inspanningen van gisteren in de benen voelen. 'n Dikke proficiat voor onze mannen (en vrouwtjes) die gisteren het beste van hunzelf hebben gegeven rond het Donkmeer.
Vandaag terug naar het Westen via onze 'Vlaamse Poggio'. Onze kopmannen hebben het lastig met die vervelende westenwind... héél lastig...
De Volkegemberg in Oudenaarde is 1075 m lang, gemidd 5%, steilste stuk 12%. Het hoogteverschil bedraagt 54m. Tot 1982 was het een kasseiweg, maar momenteel mooi geasfalteerd. Net voor de top liggen nog 'n paar kasseien. Is eigenlijk een helling die tamelijk vlot te nemen is...voor jongens met 'n beetje conditie... Iedereen gaat dan ook in vlotte 'coup de pedale' naar boven.
Daarna naar rechts, de smerige 'Holleweg', héél slechte kasseien...ai ai ai... Maar even verder komt de beloning: een mooie lange afdaling op brede asfaltweg... een goeie snelheid van 60 km/u... kicken..kicken... zalig toch wel!
Via onze Molenberg keren we terug naar Scheldewindeke. De kasseistrook nemen we vlotjes met de wind in de rug tegen 40 km/uur...plezant zeg!
De wind duwt ons in recordtempo naar Overmere. We zien met moeite de mooie 'passanten' op den Dijk.. ;-)
A propos : we hebben vandaag een herboren Kristof gezien... ;-)
Om 11:20 uur zijn we al terug in ons lokaal. 90 km op de teller met 'n gemiddelde van 30.8/u.

Alle Foto's van de rit: HIER

Een schitterende Wielrenuitspraak :
Juan Antonio Flecha - "Het is een belediging voor de kasseien om er zachtjes over heen te rijden."




Comments: Post a Comment



<< Home