Sunday, May 22, 2011

 

Verslag Rit 11 (Oudenaarde)

Van onze reporter ter plaatse, Maurits:

"18 stuurkens staan vertrekkensklaar om 08 uur. Maarten afwezig ! …zonde…
Mon en Dirk nemen de groep op sleeptouw richting Vlaamse Ardennen…

Zalige rit….Maurits heeft de tijd om mooie aktie pics te nemen…

De Kattenberg in Ename bestaat uit een brede weg met mozaïek-kasseien ; is 600 m lang, stijgingspercentage 6.7, met een max van 8%. Voorbij de top, rechts naar beneden de Wolvenberg…. En dan naar de
Vlaamse Ardennendreef (door de bewoners ‘Achterberg’ genoemd), een helling op de grens van de Oudenaardse deelgemeenten Leupegem en Edelare.
Lengte 1300 m ; stijgingspercentage 5% ; steilste km 11%.

De helling is in 2010 door Pasar verkozen tot mooiste plekje van Oudenaarde. Het uitzicht op de top is inderdaad om van te watertanden… (‘k betwijfel of iedereen dit goe gezien heeft… ;-). De eerste meters zijn zwaar…daarna genieten…! ’t Is niet Marieken hare lieveling…hebben we gemerkt… ;-)
En ook ‘n zware rit voor Robert, die een ware ‘off-day’ beleeft ; onze dankbare Mon draagt zorg voor hem op de terugweg…
Alweer een mooie fietstocht…onvergetelijk ! ….om met een vochtige keel af te ronden….
Ritgegevens :
- 18 leden
- 95 km afgelegd – gemiddelde 28.5/uur
- Weer ‘n spaak gebroken bij Johan … wat zal ’t volgende week zijn? De westfluut zijne fiets is stilaan ’n ramp… ;-))) sorry Johan… ;-)

In de stand van ons clubkampioenschap zien we nog enkel Yvan, Peter en Dirk met het maximum aantal kms… Het is wel héél verheugend vast te stellen dat er na deze mannen een grote groep is die nog maar een paar zondagen hebben gemist ! Dat wil toch zeggen dat het aangenaam vertoeven is in de club…of zoals de ‘Planckaerts’ dikwijls zingen : “Wij zijn goe bezig”.. ;-)


“Moedre, zondag krijgt de winnaar vanden bergprijs een wasmachiene. ' Goa da winnen voor ui. En ’t is wel gelukt zeker. !”

Briek Schotte (1919-2004)

Klik HIER voor alle foto's van de rit




Comments: Post a Comment



<< Home