Monday, May 16, 2011

 

Rit Muur Bosberg 15 mei 2011

Van onze reporter ter plaatse, Maurits:

"Door sommigen geliefd, door anderen gevreesd…. De Muur en de Bosberg…voor diegenen die deze cijfers nog niet kennen, of vergeten zijn… ;-) :
De Muur : 1075 m lang ; hoogteverschil 92 m ; gemidd 9.1% ; steilste 20 %.
Bosberg : 986 m lang ; hoogteverschil 57 m ; gemidd 5.76 % ; steilste stuk 10.99 %.

Het weer is héél wat minder dan wat we gewoon zijn, nat wegdek…veel wolken, een noordwestenwind met frisse lucht… Het wordt een zware rit…15 dapperen laten zich toch niet afschrikken. Zonder ‘Mon’ besluiten we met A en B samen te rijden.
De aanloop verloopt rustig… sterke beren trekken de kudde …de meesten trachten zich te sparen, goed verscholen in de groep.
Bang dat we hem eraf rijden op de Muur, maakt Dirk VP na 30 km wijselijk rechtsomkeer naar huis… ;-)

Langs de Vesten naar de Muur ; iedereen zoekt links of rechts het perfecte spoor …maar dat spoor bestaat niet…het is overal “stoempen”…
Nog liever doodvallen…dan één voet aan de grond te zetten !!! That’s the spirit !

Op de Muur en Bosberg komt Joris, onze triatleet, als eerste boven ; Johan de Westfluut volgt even verder met de remmen dicht... ;-)
Een welgekomen verfrissing bovenop de Bosberg…en bananen fretten…

De wegkapiteins verzamelen de troepen en in verenigde draf gaat het terug richting Overmere.
Het is stilletjes in de groep….zelfs ons Charlotte horen we niet meer !! ;-)) Peter, mecanicien van dienst, heeft nog werk met pannes van Maurits en de Westfluut Johan.

Om 12:00 uur staan er 93 km op de teller met een gemiddelde van 28.5/uur… Met dank aan de wegkapiteins om mooi rekening te houden met de minder sterken in de groep !

PS : bijna geen B’s vandaag… ‘waar was da feestjen??’ ;-)"

“27 keer over de Cauberg. 'k Vonne da niet lastig, ’k ginge van ’t gedacht uit dat 't de laatste ronde toch arrivée was!”
Briek Schotte (1919-2004)

ALLE FOTO's: HIER






Comments: Post a Comment



<< Home