Thursday, June 29, 2006

 

Ritverslag Rit 25 juni

Van onze reporter ter plaatse, Geert Van Peteghem:

Overmere – Grembergen - Moerzeke- Kastel – Hamme – Temse – St.Niklaas – St.Pauwels – Sinaai – Lokeren – Overmere, deze gemeenten stonden afgelopen zondag op het programma. Een platte rit van ongeveer 80 km. Als ik goed geteld heb waren we met 20 fietsfanaten, waarvan één nieuw gezicht: Rafaël Van Eyck. De eerste km’s gingen snel voorbij. Wat nagekeuveld over de geslaagde bbq van vorige week, de voetbal, de koers en andere wekelijkse fietsklap. Bij een blik naar de kilometriek zag ik dat er al 30 km opstonden! De vlakke dorpsritten van Julien Rogiers zijn één voor één moeilijke ritten. Ben je vooraan iets minder alert, dan zit je plots in een wijk rond de kerktoren te rijden. Maar dit heeft ook z’n charmes. De doorsteek Hamme – Temse/St.Niklaas was ditmaal moeilijk te vinden en eiste een paar meerkilometers. Om de ritafstand een beetje te respecteren is er wijselijk besloten om een bocht naar rechts te nemen richting Temse brug en nadien dijk. Bij de winterrijders onder ons een gekend traject. Hier ligt namelijk een zware vrijaf van 14km met een stop aan: … inderdaad een café.

We waren in deze vrijaf matig kalm gestart. Als je 40 km/u matig kunt noemen? In feite is het al een kunst op zich om dit tempo 14km lang vol te houden, mooi ronddraaiend doorheen de vele scherpe bochten. Die 40 km/u werd door Gerd al gauw opgetrokken naar 45 en meer; met als resultaat dat de groep op het einde was uitgedund tot 3. Gerd, Dirk en stuurkes’ nieuwste aanwinst Vic. Dirk heeft deze tijdrit op z’n naam kunnen schrijven. Zijnde door parcourskennis en hopelijk ook goeie benen. In 't café kwam bij iedereen menig druppels zweet vrij. Dit vochtverlies werd schuimend terug opgevuld.
De terugrit verliep vlotjes tot zeer vlot, want op den dijk van Appels - Dendermonde was er terug nen vrijaf. Degene die hun pijlen slecht verschoten hadden tijdens de eerste vrijaf konden misschien hier hun slag thuis halen. Maar Dirk was oppermachtig en liet dit niet gebeuren! Met een allerlaatste versnellingsken naar 51 moesten ook ditmaal Vic en Gerd afhaken.
ALS Dirk de dag ervoor nen bak donkere leffe + pak frikandellen zal binnenspelen en aansluitend 600 trappen neemt, DAN kunnen we misschien wel eens winnen van hem. Eventuele andere ideeën hiervoor zijn welkom :)
Aan de donk hielden we halt bij onze sponsor “Frankie bike”. We zouden hier een mooie groepsfoto nemen. Daar heb je uiteraard een fototoestel voor nodig. Deze foto zal dus op een andere keer genomen worden. We zijn dan maar as usually richting fina gekeerd om de rit te eindigen. We hebben in de club vedetten die nen andere vrijaf kunnen winnen! Een verhouding van 20 op 20 km vind ik een erg sterke prestatie!

Wat mij betreft een geslaagde rit!
Geen pech onderweg en deftig fietsweer.
Tot volgende week.

Grtz. Reporter Geert

Comments: Post a Comment



<< Home