Sunday, May 14, 2006

 

Sfeerverslag rit 7 mei - Molenroute (ingekort)

Van onze reporters Dirk De Coninck en Geert Van Peteghem ter plaatse:

"Met achttien renners zijn we aan ons lokaal vertrokken. Hoopvol als we waren hadden de meeste onder ons hun T-shirt en korte broek aangetrokken. Als we immers hetzelfde mooie weer zouden krijgen als de dagen voordien beloofde het een prachtige dag te worden, maar helaas…. De weergoden waren ons niet gunstig gezind. In Wetteren voelden we de eerste druppels al. Dapper als we waren besloten we onze weg verder te zetten. Jammer genoeg begon het steeds harder te regenen. Om het gevaar te ontwijken besloten we de Molenberg te laten voor wat hij was.
We reden een goed tempo. We waren echter genoodzaakt onze rit in te korten door de slechte weersomstandigheden. In plaats van de geplande honderd kilometer hielden we er ongeveer een zeventigtal kilometers op na.
Op de dijk, naar de Aard te Schellebelle, reed Kris Vander Sijpt lek. Even later volgde Erik, deze laatste kon zich behelpen met het oppompen van zijn lekke band zodat dit obstakel snel van de baan was. We zetten onze weg dan maar verder naar huis, smachtend naar een warme douche of bad.
Om Marleen en ‘de langen’ hun zaak wat netjes te houden besloten de meeste onder ons om rechtstreeks huiswaarts te keren.
De, welverdiende, donkere biertjes zullen moeten wachten tot een volgende keer.
Laat ons vooral hopen dat de komende ritten de zon van de partij zal zijn." (Dirk De Coninck)

-----

"Als ik me niet vergis waren we met 18 laureaatrijders. 17 daarvan dachten dat dit een zonnig ritje ging worden. Vergeet het maar zei Eric: 't gaat regenen! En gelijk had ie: Na het optrekken van de mist hebben we een hele voormiddag regen gezien.

We waren snel van start gegaan. De warme voorspellingen zouden immers de dieseltjes snel op temperatuur brengen. Of was er de vrees dat we terug maar om half één in de fina zouden toekomen en er zo nen bruinen minder te drinken viel?
Volgens de naamgeving zouden we molens tegenkomen onder de baan. 'kMoet zeggen dat ik maar 1 molen gezien heb. Er stonden meer bunkers dan molens. Misschien moeten we deze rit volgend jaar de bunkerroute noemen :)? Na 25 km begon den derriere nat te worden (van de regen) en kregen we door dat het een regenrit ging worden.
Mon had kiekevel. Mijn armhaar stond recht. Anderen hadden verkleumde handen. Er is toen wijselijk besloten om de rit in te korten.

We hebben de molenberg niet opgereden. De kasseitjes lagen te nat. Ons gedacht was: Met een te groot koppel op 11% zal ons achterwiel doorslippen. Wie goed uitkeek heeft toch een blik kunnen opvangen van deze klim (zie foto).

We hebben de volgende straat rechts genomen, wat uiteindelijk ook klimmen was.
Een tussenstop (café) hebben we niet genomen. De kortste weg naar huis dan maar. Dit was langs de betsberg (in volle afdaling) en scheldedijk. Hier hebben we aan 35 en meer gereden om niet af te koelen. In Wetteren vielen Kris en vervolgens Eric plat. Dzju, we hebben al awa tegenslag gekend op onze ritten dit jaar. De rit eindigde voor de meeste huiswaarts. Alhoewel, er werden iets voor één nog fietsen aan de Fina gesignaleerd.

Tot volgende week op een platte rit in het waasland, met hopelijk veel zon!!" (Geert Van Peteghem)

Comments: Post a Comment



<< Home