Sunday, April 30, 2006

 

Sfeerverslag rit 30 april LAUREAAT (101 km)

Van onze reporter William (annex voorzitter) ter plaatse :

"Hello to all!
Het was me het dagje wel! De hemel loodgrijs, de baan nog nat van de voorbije plensbui (hagel enz) 17 dapperen die een temperatuur van 6 °C geen probleem vonden om de eerste laureaatsrit van het seizoen aan te pakken ...


Het werden 102 lastige kilometers, bijna altijd wind tegen (de wind draait langzaam van NW naar ZO...) richting Zwalm en erger.
Nog voor de Betsberg brak een schakel in de ketting van Peter Siau, dit euvel werd verholpen zij het "provisoir", Peter koos de wijze weg naar huis.

Mon en Dirk VP sleurden aan de kop (zie foto), richting Zuid Oost Vlaanderen met knallers als Kattenberg, Vlaamse Ardennen-dreef en Volkegem als hoofdgerechten...tussendoor natuurlijk al die hellingen en heuveltjes die naamloos zijn doch het parcours er niet gemakkelijker op maken.
Geert Van Peteghem bleek ongenaakbaar op de "bergen" hij weegt dan ook geen gram teveel en is bovendien een talentvol triatlon-er.
Niet ver van de beroemde Ename-berg een café gevonden voor de "break" ze hadden er -inderdaad- Ename-bier. Iets voor de stop sloeg de pech weer toe , in volle afdaling van de Kattenberg kwam Geert zwaar ten val na een aanrijding met Robert (van Uitbergen). Pijnlijke arm en heup, kledij gescheurd en 4 spaken uit Roberts wiel waren het gevolg. Het kon weer veel erger daar de snelheid nog behoorlijk hoog lag in volle afdaling.
Op de terugweg kreeg Eric De Spiegelaere nog een lekke band en zo was de pechreeks compleet.
Bijna 12H30 eer we in ons lokaal waren, vlug enkele mama's van de vertraging op de hoogte gebracht ...veel nakaarten over deze spektaculaire rit bij het genieten van...de bekende "stuff".

Volgende week : de "Molenroute" nog moeilijker doch de meesten zijn reeds in goede vorm. Hopelijk beter weer en geen pech!
ciao
ps: een uur na onze aankomst goot het water... "

Bericht van webmaster Vincent: de rittenstatus is aangepast (nu ook met een top tien van de leden met de meeste kilometers). Klik links op 'rittenstatus'.

Comments:
een vlot herstel toegewenst aan geert, maar bleek gisteren avond nog al bij al mee te "vallen". Vanaf volgende week zijn mijn examens gedaan en kan ik terug elke zondag meerijden. kijk er echt naar uit
 
Post a Comment



<< Home