Sunday, April 23, 2006

 

Sfeerverslag rit 23 april


Van onze reporter William (annex voorzitter) ter plaatse : "Hallo beminde leden van 't Stuurken (en lezers van onze blog).
Deze morgen om precies 8 uur en bij een temperatuur van iets boven het vriespunt vertrokken we met 22 enthousiastelingen richting Betsberg en van daaruit de Rodelandroute 1 (er is duidelijk nog een route Rodeland 2 maar dat is een rit voor later). De kapiteins Mon en Dirk (Van Peteghem) hielden het tempo correct , zijnde iets onder de dertig km/u om de "diesels" onder ons de kans te geven een beetje op te warmen voor het serieuze werk dat er aan stond te komen. Nog voor de Betsberg hadden we al prijs ... Kristof Drieghe reed lek ... (waarschijnlijk wegens gebrek aan concentratie daar hij pas - dixit Kristof - "om 4 uur in zijn bed lag" :)). De rest van het ritverslag is een en al goed nieuws, iedereen kon mee en we cumuleerden meer dan 28 kmph (28,2 tot 28,8). DIT IS TOP. De vrijafs gaven aan de meer ambitieuze jongeren onder ons - en uiteraard ook aan enkele 'minder-jongeren' - de kans om zich te tonen en zo hoort het!
Na een korte stop te Semmerzake in café 'Den Toren' (alwaar ze gelukkig (koude) bruine Ename hadden) ontnuchterden we vlug op de "Semmerzake berg", een bult die ik sinds mensenheugenis vervloek (samen met vele andere, doch dit terzijde). Philippe Willems vond het nodig net voor het café plat te rijden (goed gezien van Philippe want zo verloren we geen tijd). Op de dijk tussen Heusden -Wetteren -Uitbergen (Slot) gingen we geregeld 39 à 40 km/u en dit vooral dankzij een onvermoeibare kapitein Peter Siau die verwonderd was dat niemand overnam ... ik was alvast heel blij te kunnen volgen. Een paar keer werden we te vlug geconfronteerd met naderend gevaar: autos duiken op waar men ze niet verwacht en dit vooral op rustige doch bochtige wegen. Niet zelden mankeerden we als groep in dergelijke situaties echter discipline (te breed over de weg, te gemakkelijk allen samen door verkeersknelpunten). Laat ons hieruit dus vooral lessen trekken: iedereen draagt verantwoordelijkheid voor zichzelf én de groep ... de baankapiteins kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor een 50 meter lang peloton dus altijd aandacht op scherp stellen! (het zou te triestig zijn mocht er iets gebeuren ...)
Rond 11H30 arriveerden we allemaal in café Parking voor een verdiende pint (of Duvel/Ename).

Kan het leven mooier zijn?

Iedereen in elk geval tot zondag!

Comments: Post a Comment



<< Home